Hackerii au accesat datele a 360.000 de conturi Citigroup, mai mult decât a indicat iniţial banca

Citigroup, a treia mare bancă din SUA, a anunţat că un atac cibernetic din luna mai a afectat circa 360.000 de conturi aparţinând cardurilor de credit, aproape dublu faţă de cât a indicat banca anterior.

149 afișări
Imaginea articolului Hackerii au accesat datele a 360.000 de conturi Citigroup, mai mult decât a indicat iniţial banca

Hackerii au accesat datele a 360.000 de conturi Citigroup, mai mult decât a indicat iniţial banca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproape 218.000 de clienţi afectaţi au primit noi carduri împreună cu o scrisoare de notificare, în timp ce restul conturilor erau inactive sau primiseră carduri noi înainte de această situaţie, a afirmat banca.

Citigroup a anunţat săptămâna trecută că aproximativ 1% din conturile băncii din America de Nord au fost afectate de atacul hackerilor. Potrivit raportului anual al instituţiei de credit, numărul total de clienţi se situează la 21 milioane.

"Cauza principală este că numărul actual de conturi este mai mare decât cel din raportul pentru anul trecut, dar şi a unor variaţii determinate de motive precum închiderea unor conturi", a afirmat un purtător de cuvânt al Citi.

În urma atacului cibernetic din mai au fost accesate nume, numere de cont şi informaţii de contact aparţinând clienţilor, însă, potrivit băncii, "nu au fost compromise date critice pentru a comite fraude". Alte sisteme online de servicii bancare nu au fost accesate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Banca este ultima dintr-o serie de companii care s-au confruntat cu atacuri informatice în ultimele luni, între care Sony, Google şi Lockheed Martin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici