Hellvig anunţă că vor fi verificate investiţiile făcute de MDRT în ţară, în perioada 2009-2012

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că vor fi verificate toate investiţiile făcute de minister în perioada 2009-2012, pe fiecare judeţ în parte, iar în funcţie de rezultate va dispune decizii administrative sau instituţionale.

399 afișări
Imaginea articolului Hellvig anunţă că vor fi verificate investiţiile făcute de MDRT în ţară, în perioada 2009-2012

Hellvig anunţă că vor fi verificate investiţiile făcute de MDRT în ţară, în perioada 2009-2012

Hellvig a spus că vor fi verificate toate investiţiile făcute în perioada 2009-2012 de MDRTşi că a cerut o situaţie clară pe fiecare judeţ în parte.

"Responsabilitatea cheltuirii banului public cineva trebuie să şi-o asume. Cineva trebuie să răspundă politic", a spus Hellvig, care a adăugat că în 1996 PSD a pierdut guvernarea, dar a candidat sub sigla partidului, în 2000 CDR a pierdut guvernarea, dar şi-a asumat să candideze sub sigla partidelor din care era compusă coaliţia, dar că în 2012 "PD fuge de responsabilitate" candidând sub diferite denumiri de alianţe.

Ministrul a mai spus că cetăţenii trebuie să înţeleagă de ce s-au cheltuit banii şi de ce a apoi s-au tăiat 25 la sută din salarii, de ce a crescut TVA sau a fost introdus impozitul forfetar.

El a precizat că MDRT intră în auditare pentru perioada 2009-2012 ca să se ştie care este situaţia care a fost preluată de noul Guvern.

Hallvig a adăugat că în urma auditării şi controalelor făcute de Corpul de control al ministerului va dispune decizii administrative şi instituţionale.

Ministrul a mai spus că vor fi prioritizate proiectele care vor fi finanţate, arătând că nu e nevoie de patinoare artificiale sau de săli de sport imense care consumă foarte mulţi bani, dar că vor fi finanţate proiectele care sunt în stadiu avansat de execuţie, cum ar fi pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc.

Hellvig consideră că cel mai important este să nu fie cheltuiţi bani aiurea şi a avertizat administraţiile locale că "s-a terminat cu accesul la banul public în interes politic", apreciind că în perioada 2009-2012 a fost "un jaf public".

El a mai spus că în domeniul turistic va pune accent pe reabilitarea accesului la mediul turistic şi pe modernizarea infrastructurii turistice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici