Hellvig: Dacă se va demonstra că sunt incompatibil nu voi mai fi niciodată ministru

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat joi la deschiderea Târgului de Turism că dacă se va demonstra suspiciunea de incompatibilitate nu va mai fi niciodată ministru, însă în caz contrar aşteaptă demisiile celor care l-au acuzat.

213 afișări
Imaginea articolului Hellvig: Dacă se va demonstra că sunt incompatibil nu voi mai fi niciodată ministru

Eduard Hellvig (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Este vorba de suspiciune de incompatibilitate, aşa cum am primit adresa de la ANI. În momentul în care voi avea o decizie definitivă de la justiţie, dacă se va demonstra că am fost incompatibil, eu, Eduard Hellvig, niciodată nu voi mai fi ministru în România, asta garantez", a spus Hellvig.

El a adăugat că dacă însă se va demonstra că suspiciuniea de incompatibilitate nu este adevărată aşteaptă demisia celor care "au dat acest document".

Hellvig a spus că a vorbit cu premierul Victor Ponta de mai multe ori, iar vineri va depune contestaţie la decizia ANI şi va aştepta răspunsul justiţiei.

"Am speranţa să primesc răspunsul cât mai repede, în două săptămâni. Cred că probabil de luni intru în concediu de campanie electorală", a mai spus el.

ANI a anunţat vineri, prima zi a campaniei pentru alegerile parlamentare, că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către miniştrii Eduard Raul Hellvig, Ovidiu Silaghi şi Liviu Pop şi de către secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache.

Hellvig a fost găsit incompatibil întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Săptămâna trecută, după anunţul ANI, Hellvig a declarat că acuzaţiile sunt "o mizerie" şi că motivul atacurilor la adresa sa este legat de funcţia pe care o deţine în PNL şi de faptul că se doreşte ca USL să piardă parlamentarele din 2012 şi prezidenţialele din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici