Henkel România va investi circa 10 milioane euro în construcţia celei de-a treia fabrici de adezivi

Producătorul german de bunuri de larg consum Henkel va investi circa zece milioane euro în construcţia celei de-a treia fabrici de adezivi din România, în localitatea Roznov din judeţul Neamţ, investiţia beneficiind de fonduri europene de trei milioane euro.

29 afișări

Henkel România a obţinut circa trei milioane de euro (12 milioane lei) prin Programul Operaţional Sectorial - Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), aceste fonduri urmând să fie folosite pentru construcţia spaţiului de producţie şi achiziţionarea utilajelor, se arată într-un comunicat al companiei.

Terenul pentru construcţia fabricii a fost cumpărat anul trecut. Viitoarea unitate de producţie, extinsă pe o suprafaţă de 36.000 mp, va deservi zona de est a ţării.

Termenul de finalizare a proiectului este septembrie 2012. În noua unitate se va produce întreaga gamă de adezivi Ceresit, cu excepţia tencuielilor şi amorselor.

Henkel deţine în acest moment în România două unităţi de producţie pentru adezivi de construcţii, lângă Bucureşti, în comuna Pantelimon, şi la Câmpia Turzii (judeţul Cluj), iar valoarea totală a investiţiilor în capacităţile de producţie locale depăşeşte 30 milioane de euro.

"Decizia demarării acestui proiect a inclus, încă de la început, şi accesarea de fonduri structurale, în baza POS CCE. Această investiţie subliniază încrederea companiei în potenţialul de dezvoltare a diviziei Adezivi şi în perspectivele relansării sectorului construcţiilor din România", a declarat în comunicat Andrei Dumitrescu, sales & marketing manager pentru divizia Adezivi la Henkel România.

Potrivit companiei de cercetare InterBiz research & consulting, piaţa de adezivi şi mortare din România a scăzut cu 8% anul trecut, la 220 milioane euro, şi ar putea stagna în acest an.

Printre cei mai importanţi jucători din această piaţă se numără AdePlast, Baumit, Baumix, Ceradez, Duraziv, Hasit, Henkel, Ital Kol, Knauf, Mapei sau Weber.

Henkel România are în prezent 490 de angajaţi, iar portofoliul său cuprinde produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali sau tehnologii.

Afacerile Henkel România s-au diminuat cu circa 2% anul trecut, la aproximativ 560 milioane lei (133 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici