Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă: Mesaje ce promit câştiguri exagerate

Hidroelectrica avertizează asupra apariţiei în mediul online a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunităţi exagerate de câştig din tranzacţionarea acţiunilor societăţii pe diverse platforme.

794 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă: Mesaje ce promit câştiguri exagerate

„Hidroelectrica doreşte să aducă la cunoştinţa publicului larg apariţia în mediul online a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunităţi exagerate de câştig din tranzacţionarea acţiunilor societăţii pe diverse platforme. Aceste site-uri utilizează în mod neautorizat imaginea companiei, a reprezentanţilor acesteia, simulează pagina de internet a societăţii şi conţin declaraţii false de susţinere şi certificare, atribuite în mod fals Hidroelectrica”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Hidroelectrica le recomandă utilizatorilor să verifice, pentru a evita să cadă victimă unor astfel de tentative de fraudă, site-ul oficial al companiei, unde pot fi găsite toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii, şi să nu ia în considerare surse neoficiale.

„Reprezentanţii societăţii noastre nu au încurajat şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea uneia sau a altei platforme de tranzacţionare. Nu vă lăsaţi influenţaţi de citate sau declaraţii atribuite acestora în mod neadevărat”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei recomandă ca înainte de a lua o decizie cu privire la investiţiile în acţiuni Hidroelectrica să fie consultate surse oficiale de informare.

„Dacă posibilele câştiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveţi de-a face cu o tentativă de fraudă. Vă recomandăm să manifestaţi prudenţă şi să evitaţi interacţiunea cu astfel de site-uri”, adaugă aceştia.

„Dacă primiţi apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideraţi suspecte, nu răspundeţi solicitărilor de a investi şi evitaţi să faceţi clic pe link-uri sau să deschideţi fişiere ataşate. Nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi, şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute”, sunt alte sfaturi ale companiei.

Cei care se confruntă cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte sunt îndemnaţi să raporteze aceste situaţii autorităţilor competente şi poliţiei.

„Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici