Hidroelectrica vine la cota bursei la o evaluare de 49,5 miliarde de lei. Acţiunile H2O, avans de 5,8%

Acţiunile Hidroelectrica (H2O) au încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti la acelaşi preţ cu care au deschis sesiunea, 110 lei pe unitate, în urcare cu 5,77% faţă de preţul final din ofertă de 104 lei, scrie Ziarul Financiar.

214 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica vine la cota bursei la o evaluare de 49,5 miliarde de lei. Acţiunile H2O, avans de 5,8%

Investitorii care au cumpărat acţiuni cu un discount de 3% în primele cinci zile ale IPO-ului au putut vedea miercuri un randament de 9% în portofolii, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din platformele brokerilor.

Astfel, cel mai mare producător de energie a primit din partea investitorilor în prima şedinţă o evaluare de 49,5 miliarde de lei. Spre comparaţie, a doua cea mai mare companie de la Bursa de la Bucureşti este OMV Petrom (simbol bursier SNP), cu o capitalizare de 33,6 miliarde de lei. Hidroelectrica a doborât un record şi în privinţa lichidităţii din prima şedinţă, respectiv 760 de milioane de lei.

Tranzacţiile totale în şedinţa din 12 iulie s-au ridicat la 829 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că investitorii au tranzacţionat alte acţiuni de circa 69 de milioane de lei. În timpul şedinţei, acţiunile H2O au atins un maxim de 115,2 lei, adică o creştere de 10,77% faţă de preţul de ofertă, respectiv un minim de 109,2 lei, adică plus 5%, arată calculele ZF.

Indicele principal BET, din componenţa căruia Hidroelectrica face parte încă din prima zi în calitate de companie publică, a avut o creştere de 1,43% în şedinţa de miercuri, afişând un avans de 11,43% de la începutul acestui an. Cele mai mari creşteri din BET au fost pe acţiunile Hidroelectrica (5,8%), Bursa de Valori Bucureşti (4%) şi Banca Transilvania (2,8%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici