- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hoteluri subacvatice, construite de cei care au declanşat criza financiară a Dubaiului - GALERIE FOTO
O divizie a Dubai World, conglomeratul care a declanşat criza financiară a emiratului arab în urmă cu patru ani, a semnat un acord cu o companie din Elveţia pentru construcţia a cinci hoteluri subacvatice pe coasta emiratelor Dubai şi Abu Dhabi.
Hoteluri subacvatice, construite de cei care au declanşat criza financiară a Dubaiului (Imagine: www.biginvest.ch)
La numai o lună după ce a cerut protecţia legii falimentului în Dubai şi Singapore pentru a permite restructurarea unei datorii de 2,2 miliarde de dolari, Drydocks World a prezentat un acord cu BIG InvestConsult, compania elveţiană care deţine drepturile asupra conceptului Water Discus Hotel, pentru două proiecte în Orientul Mijlociu, ce includ construcţia a cinci hoteluri. Compania elveţiană vizează regiunea de coastă a emiratelor Dubai şi Abu Dhabi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Analiză: De ce trebuie să vindem motorina, energia şi gazul la preţuri aliniate la UE
-
ÎCCJ respinge cererea lui George Simion împotriva hotărârii CCR de anulare a alegerilor prezidenţiale
-
Probleme la reţelele de socializare ale Meta. Facebook, Instagram şi Whatsapp au picat în România
"Suntem implicaţi în partea de design şi construcţie a proiectelor. Este acelaşi concept ca în cazul platformelor petroliere. Proiectul include şapte tipuri diferite de design şi fiecare va costa în jur de 50-120 de milioane de dolari. Suma variază în funcţie de varianta aleasă. Discuţia priveşte construcţia acestor hoteluri în lume, nu doar în Emiratele Arabe Unite", a declarat preşedintele companiei de construcţii navale Drydocks World, divizie a Dubai World.
Conceptul Water Discus Hotel presupune un ansamblu rezidenţial subacvatic în formă de disc legat de unul similar deasupra apei. Proiectul va fi finanţat de BIG, care discută deja cu alţi investitori.
Proiectele extravagante au caracterizat perioada de boom 2002-2008 a emiratului, iar în prezent în Dubai se găsesc insule artificiale în formă de palmieri, precum şi în forma hărţii lumii. Dubai se mândreşte şi cu cel mai înalt turn din lume şi cu o pârtie de schi indoor, potrivit Reuters.
Construcţiile au fost realizate pentru îmbunătăţirea imaginii externe a emiratului, însă au fost finanţate prin contractarea unor datorii foarte mari, care au adus Dubai aproape de colaps în timpul crizei financiare globale.
Evoluţia bună a afacerilor din domeniul logistic, comerţ şi turism, precum şi beneficiile aduse de instabilitatea generată în alte ţări din regiune de revoltele Primăverii Arabe, au ajutat însă Dubai să-şi revină economic.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO