Hyundai reduce săptămâna de lucru la patru zile, la uzina din Cehia

Hyundai Motor va reduce producţia la uzina din Cehia prin limitarea săptămânii de lucru la patru zile în următoarele trei luni, ca urmare a scăderii vânzărilor la nivel mondial, a anunţat, marţi, cotidianul local E15.

34 afișări
Imaginea articolului Hyundai reduce săptămâna de lucru la patru zile, la uzina din Cehia

Hyundai reduce săptămâna de lucru la patru zile, la uzina din Cehia

Totodată, analiştii cehi se aşteaptă, în prima jumătate din 2009, la concedierea a 10% din totalul angajaţilor din acest sector industrial.

Cel mai important exportator ceh, compania auto Skoda, membră a grupului german Volkswagen, a aplicat deja o măsură similară, însă al treilea mare constructor auto din ţară, o fabrică deţinută de Peugeot în parteneriat cu Toyota, a anunţat, în octombrie, că vizează majorarea producţiei.

Scurtarea săptămânii de lucru a fost negociată cu reprezentanţii angajaţilor, potrivt unui lider sindical de la uzina Hyundai.

Grupul sud-coreean a anunţat, în decembrie, un program de reducere a producţiei la nivel mondial, însă a precizat că uzina din Cehia, inaugurată în luna noiembrie, nu va fi afectată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici