Ialomiţianu: Aplicarea măsurilor propuse de opoziţie ar duce România în blocaj financiar

Ministrul de Finanţe, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, a cerut, joi, în Parlament, respingerea moţiunii de cenzură depusă de opoziţie, pe motiv că ar conţine afirmaţii false, iar soluţiile propuse sunt prezentate superficial, departe de realităţile economice ale prezentului.

19 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Aplicarea măsurilor propuse de opoziţie ar duce România în blocaj financiar

Ialomiţianu: Aplicarea măsurilor propuse de opoziţie ar duce România în blocaj financiar (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Democrat-liberalul a opinat că, dacă ar fi aplicate măsurile propuse de opoziţie, acest lucru ar conduce România în blocaj financiar, s-ar înregistra deprecierea monedei naţionale, ar creşte inflaţia, iar România ar pierde credibilitatea pe pieţele financiare internaţionale.

Ministrul de Finanţe a afirmat că această moţiune de cenzură nu reprezintă decât un exerciţiu de democraţie şi un drept contituţional, dar a subliniat că documentul conţine neadevăruri şi măsuri populiste fără suport real în actualul context economico-financiar.

El a susţinut că pe lista semnatarilor moţiunii de cenzură se află persoane care, prin măsurile adoptate în perioada 2007-2008, au condus la înregistrarea unor dezechilibre structurale bugetare care, la începutul anului 2009, au determinat un sistem de cheltuieli sociale şi salarizare nesustenabil din punct de vedere financiar.

Ialomiţianu a declarat că, în pofida deficitelor moştenite din perioada anterioară, Guvernul Boc a făcut eforturi deosebite pentru consolidarea fiscală şi atenuarea efectelor crizei economice.

El a arătat că Executivul a luat o serie de măsuri apreciate de mediul de afaceri şi a promovat o fiscalitate redusă faţă de alte ţări din Uniunea Europeană.

Ministrul a calificat ca neadevărată afirmaţia din moţiunea de cenzură potrivit căreia după anul 2009 ar fi crescut numărul de impozite şi taxe, precum şi susţinerea că încasările la bugetul de stat ar fi scăzut drastic în timpul actualei guvernări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici