IBM a lansat cel mai mare sistem informatic dematerializat de stocare din lume

IBM a lansat, luni, cel mai mare sistem informatic dematerializat din lume, care permite stocarea şi accesarea de date pe servere centrale uriaşe, prin intermediul Internetului, şi care poate conţine date echivalente cu 250 de miliarde de titluri muzicale.

92 afișări
Imaginea articolului IBM a lansat cel mai mare sistem informatic dematerializat de stocare din lume

IBM a lansat cel mai mare sistem informatic dematerializat de stocare din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest tip de sistem, cunoscut sub numele "cloud computing", cunoaşte un succes tot mai mare în rândul companiilor care vor să stocheze sau să acceseze fişiere printr-o simplă conectare la Internet, în locul folosirii unor servere proprii.

Proiectul lansat de IBM, denumit Blue Insight, este deocamdată de uz intern şi va permite celor 200.000 de angajaţi ai grupului să acceseze rapid date distribuite în aproape 100 de domenii de stocare.

"Mă aştept ca acest sistem să reprezinte o sursă de creştere care ne va permite totodată să reducem costurile", a declarat Pat Toole, director la IBM.

IBM a anunţat că va oferi sistemul companiilor interesate.

IBM vrea să concureze astfel furnizori de servicii informatice precum Amazon, Google, Microsoft şi Salesforce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici