IBM: Piaţa românească de IT va creşte cu 12-13% pe an până în 2010

International Business Machines (IBM), cu afaceri în peste 170 de ţări, estimează că piaţa românească de IT are un potenţial anual de creştere de circa 12-13% în perioada 2006-2010, la finalul acestui interval valoarea urmând să atingă 3 miliarde de dolari.

19 afișări
Imaginea articolului IBM: Piaţa românească de IT va creşte cu 12-13% pe an până în 2010

IBM: Piaţa românească de IT va creşte cu 12-13% pe an până în 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

Calculele IBM se bazează pe un avans general al economiei de 5,7-5,8% pe an, estimat de companie.

Afacerile IBM pe piaţa locală de computere, servicii informatice şi software au avansat anul trecut cu peste 10%, situând România printre cele 50 de ţări unde compania a înregistrat creşteri de peste două cifre, însă sub 15%. Aceste pieţe au reprezentat 15% din afacerile grupului american la nivel global în 2007, care au generat venituri de 98,8 miliarde de dolari, în urcare cu 8% faţă de 2006.

Singurele ţări din Europa Centrală şi de Est care vor avea, la sfârşitul anului 2010, o piaţă IT mai mică decât a României, sunt Bulgaria, Slovacia şi Croaţia, potrivit estimărilor companiei.

Pieţele cheie pe care IBM îşi va concentra eforturile în următorii ani sunt Brazilia, Rusia, India şi China, care au generat o creştere medie de 18% anul trecut şi vor ajunge la valori de peste 30 de miliarde de dolari până în 2010.

Compania a inaugurat, la finele anului trecut, un Centru Global de Distribuţie Servicii la Bucureşti, care are peste 250 de angajaţi şi oferă servicii de dezvoltare aplicaţii multilingve şi servicii de mentenanţă pentru aplicaţii.

Grupul american IBM este cel mai important jucător la nivel mondial pe segmentul serverelor şi serviciilor informatice destinate companiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici