IKEA va înlocui centurile de siguranţă ale unor scaune pentru copii, vândute inclusiv în România

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA va înlocui centurile de siguranţă ale unor scaune pentru copii, produse în China şi comercializate inclusiv în România, clienţii urmând să primească gratuit noile produse.

192 afișări
Imaginea articolului IKEA va înlocui centurile de siguranţă ale unor scaune pentru copii, vândute inclusiv în România

IKEA va înlocui centurile de siguranţă ale unor scaune pentru copii, vândute inclusiv în România (Imagine: www.ikea.ro)

"Compania IKEA a primit în ultimele două luni ale anului 2011 opt sesizări de la clienţi privind desprinderea neaşteptată a centurilor de siguranţă. Ancheta iniţiată în urma sesizărilor primite a dus la concluzia că numai centurile livrate împreună cu scaunele Antilop cu numărul de identificare a furnizorului 17389 şi datate cu 0607-0911 (06-anul, 07-luna) prezintă acest defect al centurii ce face posibilă desprinderea ei. Pentru a preveni orice risc de desfacere a centurii de siguranţă în timpul utilizării, compania IKEA a decis să ofere înlocuirea gratuită a centurilor de siguranţă pentru scaunele înalte Antilop din loturile menţionate", se arată într-un comunicat al companiei.

Retailerul precizează că în prezent toate scaunele IKEA pentru copii îndeplinesc standardele de calitate impuse şi nici un alt tip nu prezintă necesitatea rechemării.

Respectivele scaune cu centură siguranţă pentru copii au fost produse în China iar IKEA a vândut aproximativ 1,2 milioane de unităţi la nivel mondial. Magazinul IKEA din Bucureşti a livrat aproximativ 1.750 de bucăţi din loturile menţionate, la preţul de 69,99 lei, care nu se mai găsesc în prezent în magazin.

Grupul suedez a deschis în 2007 magazinul din România, situat în nordul Bucureştiului. Unitatea a înregistrat în perioada 1 septembrie 2010- 31 august 2011 vânzări de 361,8 milioane de lei, în creştere cu 10,5% faţă de anul precedent, majoritatea celor 11 milioane de produse vândute fiind mobilier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici