IMM-urile pot lua credite de până la 12,5 milioane euro de la Alpha Bank din bani de la BEI

Alpha Bank acordă credite pentru investiţiile întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), dintr-o finanţare de 50 de milioane de euro contractată de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), valoarea maximă a unui împrumut fiind de 12,5 milioane euro.

169 afișări
Imaginea articolului IMM-urile pot lua credite de până la 12,5 milioane euro de la Alpha Bank din bani de la BEI

IMM-urile pot lua credite de până la 12,5 milioane euro de la Alpha Bank din bani de la BEI (Imagine: Mediafax Foto)

În luna decembrie, preşedintele executiv al Alpha Bank România, Sergiu Oprescu, a declarat pentru MEDIAFAX că BEI a aprobat acordarea unui împrumut de 50 milioane euro pentru Alpha Bank România, care va fi utilizat pentru finanţarea IMM-urilor din sectoare precum cel energetic, infrastructură şi servicii.

Alpha Bank a anunţat, joi, că împrumuturile acordate în cadrul programului cu BEI se adresează proiectelor de investiţii din domenii precum agricultură, industrie, servicii, dar şi pentru investiţii prioritare din infrastructură, energie, protecţia mediului, industrie, sănătate, educaţie.

Valoarea maximă a unui împrumut ce poate fi accesat este de 12,5 milioane de euro, iar costul total al unui proiect nu trebuie să depăşească 25 milioane de euro.

Banca Europeană de Investiţii estimează că va acorda în România, în acest an, credite de 1,5 miliarde de euro, în principal pentru investiţii în energie, sprijinirea IMM-urilor şi a proiectelor municipalităţilor, în condiţiile în care finanţările acordate de instituţie s-au plasat la un nivel similar în 2009.

Alpha Bank România a obţinut în primele nouă luni din 2009 un profit înainte de taxe de 43 milioane de euro, în scădere cu 10,1% faţă de perioada similară din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici