Importatorii de ţiţei şi cărbune, obligaţi să raporteze preţurile de achiziţie

Importatorii de ţiţei şi huilă vor fi obligaţi să raporteze lunar Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) costurile de aprovizionare şi preţurile de achiziţie, conform normelor europene, în caz contrar riscând amenzi între 30.000 lei şi 50.000 lei, potrivit unor proiecte de hotărâre de Guvern elaborate de instituţie.

2 afișări
Imaginea articolului Importatorii de ţiţei şi cărbune, obligaţi să raporteze preţurile de achiziţie

Importatorii de ţiţei şi cărbune, obligaţi să raporteze preţurile de achiziţie

Regulamentul Comisiei Europene 2.964, din anul 1995, prevede că orice operator economic, persoană fizică sau juridică, care importă ţiţei dintr-o ţară terţă sau primeşte o livrare dintr-un alt stat membru are obligaţia de a informa statul membru în care este stabilit cu privire la elementele care caracterizează importul sau livrarea.

Obligaţia de a transmite date către MEF o vor avea firmele şi persoanele fizice care importă ţiţei din alte ţări, în alt scop decât de tranzit, sunt beneficiarele unui transport intracomunitar de petrol şi cele care produc şi rafinează petrol în România.

Importatorii de cărbune trebuie să transmită, în afară de preţul plătit efectiv, denumirea produsului carbonifer, cantitatea exprimată în tone metrice şi, în cazul cărbunelui industrial, puterea calorifică inferioară medie.

Ministerul Economiei, prin Direcţia Generală de Resurse Minerale, va raporta ulterior datele către Comisia Europeană.

Până în prezent, atât companiile petroliere cât şi importatorii de cărbune au transmis MEF în mod voluntar informaţiile prevăzute în normele europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici