Importatorul Volvo lansează vineri în România SUV-ul XC60

Firma EIT-Forum Auto, importatorul autoturismelor Volvo în România, lansează vineri, pe piaţa locală, noul Sport Utility Vehicle (SUV) al mărcii, XC60, la preţuri cuprinse între 33.558 euro şi 46.565 euro cu TVA inclus, ţinta de vânzări fiind de circa 40 de unităţi în acest an.

331 afișări
Imaginea articolului Importatorul Volvo lansează vineri în România SUV-ul XC60

Importatorul Volvo lansează vineri în România SUV-ul XC60

XC60 este cel de-al doilea SUV al mărcii suedeze, primul fiind XC90.

Noul model va fi disponibil în România cu patru versiuni de echipare, Base, Kinetic, Momentum şi Summum, existând trei motoare disponibile, două diesel şi unul pe benzină. Toate motorizările disponibile au tracţiune 4x4.

Motorul de bază este un diesel de 2,4 litri, care dezvoltă 163 Cai Putere (CP) şi un cuplu maxim de 340 Nm. Cel de-al doilea propulsor diesel (denumit D5) este tot de 2,4 litri, însă are 185 CP şi un cuplu de 400 Nm. Singurul motor pe benzină (T6) este şi cel mai puternic propulsor disponibil pe XC60. Acesta dezvoltă 285 CP şi un cuplu 400 Nm dintr-o cilindree de trei litri.

"Anticipăm că vom avea 70 de comenzi pentru XC60 în acest an, însă vom putea livra 30-40 de unităţi până la sfârşitul anului, iar pentru 2009 estimăm livrarea a 200 de unităţi", au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, oficialii companiei importatoare.

Volvo XC60 oferă în standard pachetul City Safety, un ansamblu de sisteme de siguranţă menite să reducă accidentele.

Activ la viteze de până la 30 de kilometri pe oră (km/h), City Safety anticipează o eventuală ciocnire, iar frânele sunt pregătite pentru a fi activate. Dacă şoferul nu ia nicio măsură, sistemul acţionează frâna în mod automat. Practic, City Safety are un senzor laser, integrat în partea superioară a parbrizului, care monitorizează traficul din faţa maşinii. Senzorul poate detecta autovehicule şi alte obiecte pe o rază de zece metri în faţa barei de protecţie.

Volvo a decis să introducă City Safety în dotarea standard după ce studiile făcute de producătorul auto au arătat că 75% din toate coliziunile raportate se petrec la viteze de până la 30 km/h, iar în 50% din cazuri şoferul nu a frânat deloc înainte de coliziune, în principal datorită neatenţiei.

Vânzările de autoturisme Volvo în România au crescut cu 4,4% în primele nouă luni ale anului, de la 584 unităţi în perioada ianuarie-septembrie din 2007, la 610 autoturisme în intervalul corespunzător din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici