Impozite de 68% pentru oamenii de afaceri. În ce ţări nu trebuie să investeşti

Vrei să-ţi deschizi o afacere în afară graniţelor ţării şi nu ştii exact ce taxe trebuie să plăteşti? Cei de la Business Insider au făcut un clasament al statelor cu un nivel al taxelor extrem de ridicat, pe care trebuie să le eviţi şi care pot descuraja orice antreprenor.

490 afișări
Imaginea articolului Impozite de 68% pentru oamenii de afaceri. În ce ţări nu trebuie să investeşti

Impozite de 68% pentru oamenii de afaceri. În ce ţări nu trebuie să investeşti (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Pe primul loc se află Italia cu nivel al taxării de 68.6%. Chiar binecunoscuta firmă Dolce&Gabbana şi-a mutat sediul social în Luxembourg tocmai ca să nu fie nevoită să plătească impozite atât de mari. Tot aici, Silvio Berlusconi, premierul Italiei, a fost acuzat de fraudă pentru că a încercat să păcălească Fiscul. Compania sa Mediaset a fost suspectată că înregistrează profituri mai mici în acte pentru a evita să plătească taxe.

Locul secund este ocupat de Franţa cu un impozit de 65,8%. Franţa a criticat dur impozitul mic practicat de Irlanda şi a ameninţat chiar că va refuza să o ajute financiar dacă nu măreşte taxele.

În Belgia, impozitul pe profit ajunge la 57%. Chiar Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a recomandat autorităţilor de aici o reformare a fiscalităţii, pentru adeveni mai atractivă pentru investitorii străini.

Citeşte mai multe despre ţările în care să nu investeşti pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici