Impozite uriaşe pe clădirile lăsate în paragină într-un oraş din ţară

  • Persoanele juridice pot fi impozitate chiar şi cu 300.000 lei
  • Clădirile deţiunte de instituţiile statului sunt exceptate de la această regulă
  • 63 de proprietari vor avea de plătit supraimpozitarea clădirilor lăsate în paragină
1808 afișări
Imaginea articolului Impozite uriaşe pe clădirile lăsate în paragină într-un oraş din ţară

Proprietarii imobilelor neîngrijite din Brăila nu mai pot sta nepăsători. Autorităţile le bat la uşă cu supraimpozitări de 500%.

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat 63 de proiecte ce au vizat această supraimpozitare a clădirilor cu aspect neîngrijit aflate în centrul istoric şi nu numai. Unsprezece dintre aceste clădiri se află pe strada Mihai Eminescu, şase dintre ele au proprietari persoane fizice, iar cinci sunt deţiunte de persoane juridice.

Cel mai mare impozit înregistrat pentru persoanele juridice este de 274.392 lei, în timp ce pentru persoane fizice este de 51.972 lei.

Imobilele deţinute de instituţiile statului sunt exceptate de la această măsură extremă. Aceste clădiri nu sunt impozitate, ca urmare nu pot fi nici supraimpozitate.

Măsura supraimpozitării cu 500% începând cu acest an, se aplică pentru 50 de persoane fizice şi 13 societăţi comerciale.

„Banii din supraimpozitare vor fi folosiţi anul viitor pentru lucrări de modernizare tot în centrul istoric”, spune Marian Dragomir, primarul din Brăila.

Edilul a mai precizat că pe lângă supraimpozitarea de 500%, municipalitatea le oferă un bonus proprietarilor care renovează şi îi scuteşte de plata impozitelor timp de 3 ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici