În 30 de zile vom avea staţii de benzină mobile pe autostrada Soarelui

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a transmis companiilor petroliere OMV, Rompetrol şi Petrom contractele privind construcţia de benzinării pe traseul autostrăzii Soarelui, Bucureşti-Cernavodă, în maximum 30 de zile urmând să fie amplasate staţii mobile.

142 afișări
Imaginea articolului În 30 de zile vom avea staţii de benzină mobile pe autostrada Soarelui

În 30 de zile vom avea staţii de benzină mobile pe autostrada Soarelui

Directorul de comunicare al CNADNR, Ştefan Szobotka, a declarat, marţi, că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, împreună cu Compania de Drumuri au transmis companiilor petroliere contractul semnat, urmând ca în zilele următoare să primească documentele parafate de către OMV şi Petrom, actul fiind deja semnat de către Rompetrol.

"În maximum o lună putem să ne aşteptăm să apară staţiile mobile", a spus Szobotka.

Licitaţia a fost organizată pentru cinci loturi, fiecare lot cu două benzinării.

Procedura de atribuire pentru primul lot câştigat de OMV a fost suspendată, a adăugat Szobotka, fără să menţioneze motivul. Acesta este reprezentat de depunerea unei contestaţii de către unul dintre ofertanţi, respectiv compania Agip, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse apropiate situaţiei. Pentru lotul respectiv au depus oferte OMV, Rompetrol şi Agip, iar contractul a fost atribuit OMV.

Conform contractului de concesiune, încheiat pe o perioadă de maximum 29 de ani, în termen de şase luni de la semnarea contractelor investitorii vor fi obligaţi să finalizeze construcţia staţiilor de distribuţie a carburanţilor.

OMV va construi două benzinării, în zona kilometrului 66, iar Rompetrol patru staţii, la kilometrii 88 şi 139, iar Petrom va opera două benzinării, la kilometrul 111.

La rândul său, directorul general al Rompetrol Downstream, Dan Roşu, a menţionat că Rompetrol va instala cele patru staţii mobile în termenul prevăzut, după ce va obţine toate avizele şi autorizaţiile necesare.

"Noi putem să instalăm staţiile mobile şi în 48 de ore, dar există unele formalităţi legale şi paşi de urmat, adică autorizaţii de la consiliile locale şi avize privind mediul, dar sperăm să le obţinem în termen util", a menţionat Roşu.

Potrivit acestuia, staţiile mobile pot avea aproximativ 20.000 litri de carburanţi şi sunt amplasate pe platformă de beton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici