Înainte de a impozita veniturile BOR, Teodorovici are o certitudine: "Sunt o sursă de inspiraţie pentru Patriarh"

Impozitarea veniturilor Bisericii nu iese de pe agenda lui Eugen Teodorovici, care ajuns din nou ministru de Finanţe spune chiar că este o „sursă de inspiraţie pentru Patriarh”.

4789 afișări
Imaginea articolului Înainte de a impozita veniturile BOR, Teodorovici are o certitudine: "Sunt o sursă de inspiraţie pentru Patriarh"

Înainte de a impozita veniturile BOR, Teodorovici are o certitudine: "Sunt o sursă de inspiraţie pentru Patriarh"

Întrebat dacă Patriarhul l-a convins să renunţe la impozitarea veniturilor Bisericii, Teodorovici a răspuns că Prea Fericitul „ar putea să spună ce crede, eu îi spun ce ştiu şi aplic ce trebuie”.

„Patriarhul se inspiră din ceea ce spun eu. Sunt o sursă de inspiraţie pentru Patriarh”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Anul trecut, când era consilier al premierului Tudose, Eugen Teodorovici a revenit cu ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române, având chiar un plan concret. Mai exact, propunerea pe care o avea în vedere era identificarea, de comun acord cu BOR, a activităţilor economice care pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiţi în domenii pe care statul le decide, scrie gandul.info. Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici