Incendiul de la Dragonul Roşu, posibil cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România

Pagubele provocate de incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu ar putea reprezenta cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România, anunţă Generali, asigurătorul clădirilor şi bunurilor afectate, care precizează că are resursele pentru plata despăgubirilor.

171 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Dragonul Roşu, posibil cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România

Incendiul de la Dragonul Roşu, posibil cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Niro Investment, care deţine centrul comercial Dragonul Roşu, este asigurat Generali Asigurări începând cu anul 2010. În baza poliţei de asigurări complexe de daune materiale la bunuri, care acoperă şi riscul de incendiu, ne vom ocupa de evaluarea şi instrumentarea promptă a dosarului de daune", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Generali, Marie Kovarova.

Ea a adăugat că, potrivit primelor estimări interne, pagubele provocate de incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu ar putea reprezenta cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România.

"Nu avem însă motive de îngrijorare. Generali este un asigurător puternic şi stabil din punct de vedere financiar, reasigurat la companii internaţionale de renume. Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiară a Generali nu va fi afectată", a spus Kovarova.

Pentru asigurarea neutralităţii procesului de evaluare a daunelor, Generali a contractat experţi internaţionali în daune.

"Fiind vorba în acest caz despre o daună de mare amploare, am implicat societăţi de experţi independenţi internaţionali, cu specializări multiple, care lucrează cu cele mai mari companii de asigurări de pe plan internaţional. Deîndată ce vom avea concluziile anchetei autorităţilor publice şi rezultatele analizei interne, le vom comunica", a mai spus Kovarova.

Complexul comercial Dragonul Roşu a fost afectat miercuri de un incendiu izbucnic din cauze necunoscute.

Poziţionată în primii zece asigurători locali, Generali Asigurări are un capital social de 129,45 milioane de lei şi este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurări din lume.

În 2009, veniturile din prime ale companiei au avansat cu 21%, la 506,95 milioane de lei.

Anul trecut, societatea a plătit despăgubiri pentru asigurări generale în sumă de 222,48 milioane de lei, comparativ cu 218,2 milioane de lei în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici