Indicatorul favorit al investitorului Warren Buffett începe să dea primele alarme

15171 afișări
Imaginea articolului Indicatorul favorit al investitorului Warren Buffett începe să dea primele alarme

Indicatorul favorit al celui mai mare investitor american din toate timpurile, Warren Buffett, începe să dea primele semne de alarmă după evoluţia spectaculoasă care s-a ridicat mult peste aşteptările tendinţei pe termen lung.

„Indicatorul Buffett” este format în baza unui raport simplu între capitalizarea de piaţă totală a acţiunilor din Statele Unite ale Americii împărţită la valoarea totală în dolari a produsului intern brut. A depăşit prima dată vârful său anterior din 2019.

Având în vedere că indicii de pe piaţa de capital din Statele Unite ale Americii cresc ,din nou, la noi cotaţii record în această săptămână, îmi vine în minte unul dintre cele mai faimoase sloganuri ale lui Warren Buffett: Investitorii ar trebui „să se teamă când alţii sunt lacomi”, scrie Bloomberg.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, nici măcar acea tendinţă pe termen lung nu reuşeşte să justifice aspectul spumos al indicatorului. Cu o capacitate de piaţă americană mai mult decât dublă faţă de nivelul PIB-ului estimat pentru trimestrul actual, raportul a crescut până la cea mai mare cotaţie înregistrată vreodată peste tendinţa sa pe termen lung, potrivit unei analize a blogului Current Market Valuation, sugerând o situaţie „puternic supraevaluată ".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici