Industria aeriană va genera un profit de 19,9 miliarde dolari în acest an, aproape dublu faţă de 2013

Asociaţia Internaţională pentru Transport Aerian (IATA) anticipează că industraia aeriană va genera un profit de 19,9 miliarde dolari anul acesta, în condiţiile în care, în 2013, profitul global combinat al companiilor aeriene s-a ridicat la 10,6 miliarde dolari.

83 afișări
Imaginea articolului Industria aeriană va genera un profit de 19,9 miliarde dolari în acest an, aproape dublu faţă de 2013

Industria aeriană va genera un profit de 19,9 miliarde dolari în acest an, aproape dublu faţă de 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

IATA a crescut prognoza privind profitul industriei transporturilor aeriene cu 10% faţă de luna iunie, când a estimat un profit de 18 miliarde de dolari, informează The Wall Street  Journal.

Calculat pe pasager, profitul net se va situa la 6,02 dolari anul acesta comparativ cu 3,38 de dolari în 2013, în timp ce anul viitor va avansa la 7,08 dolari, potrivit datelor IATA. Astfel, companiile aeriene vor consemna un profit în valoare de 25 de miliarde de dolari anul viitor.

IATA apreciază că factorii care determină creşterea profitului sunt scăderea importantă a preţurilor ţiţeiului şi creşterea economiei mondiale.

Profitul companiilor aeriene este afectat de fluctuaţiile preţului ţiţeiului, în condiţiile în care combustibilul reprezintă aproximativ 30% din costurile operaţionale. Preţurile ţiţeiului au scăzut cu 43% faţă de nivelul atins în luna iunie a acestui an.

În Europa, profitul companiilor aeriene se va ridica la 2,7 miliarde de dolari anul acesta şi va urca la 4 miliarde de dolari anul viitor. Profitul net calculat pe pasager se va situa la doar 4,27 de dolari, din cauza ineficienţei infrastructurii şi a taxelor mari.

În schomb, IATA anticipează că industria aeriană din America de Nord va înregistra cel mai important profit dintre toate regiunile, de 11,9 miliarde de dolari anul acesta şi de 13,2 miliarde de dolari anul viitor, echivalentul unui profit de 15,5 dolari pe pasager.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici