Industria IT din România, pe locul 40 într-un clasament mondial al competitivităţii

Industria IT din România ocupă locul 40 în clasamentul competitivităţii realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), cu un scor de 32,1 puncte, depăşind India, clasată pe locul 46 şi Bulgaria (locul 42), fiind însă în urma Turciei, care ocupă locul 39.

16 afișări

India, unul dintre principalii competitori pe piaţa IT, a acumulat 29,1 puncte, Bulgaria are cu o jumătate de punct mai puţin decât România, depăşită de Turcia cu 0,2 puncte.

Cea mai competitivă industrie IT aparţine SUA, care ocupă locul unu în clasamentul EIU, cu 77,4 puncte, urmată de Japonia, cu 72,7 puncte, acestea fiind singurele ţări care depăşesc pragul de 70 de puncte.

De remarcat că România depăşeşte în clasamentul competitivităţii industriei IT şi Rusia (locul 48 cu 28 de puncte), China (locul 49, cu 27,9 puncte) şi Ucraina (locul 56, cu 23,9 puncte).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici