Industria uleiurilor de motor va muri în timp

Industria uleiurilor de motor vor muri în timp, dar nu mai devreme de 20-25 ani, perioadă în care acest sector va suferi mai multe transformări pentru a face faţă schimbărilor din industriile conexe, a declarat agenţiei MEDIAFAX Hazem Youssef, consultant tehnic pentru industria auto din ExxonMobil.

39 afișări
Imaginea articolului Industria uleiurilor de motor va muri în timp

Industria uleiurilor de motor va muri în timp (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Industria uleiurilor de motor nu va dispărea mai devreme de 20-25 de ani, dar va muri în timp. Ne îndreptăm într-adevăr spre tehnologii cum ar fi cea electrică, bazată pe hidrogen şi aşa mai departe", a spus Youssef.

El a arătat că grupurile petroliere se adaptează cu timpul la nevoile celorlalte industrii conexe şi în special la industria auto.

"De exemplu maşinile electrice au nevoie de grăsimi pentru lubrifiere. (...) Ne concentrăm tot mai mult pe protecţia mediului şi dezvoltăm lubrifianţi pentru maşinile hibride şi pentru cele care funcţionează cu biocombustibili. Acesta este pasul pe care deja l-am început şi pe care ne concentrăm în următoarea perioadă", a explicat oficialul grupului american ExxonMobil.

ExxonMobil a lansat, luni seară, pe piaţa românească, trei noi tipuri de uleiuri pentru automobile.

ExxonMobil este o companie cu reprezentare globală, având un portofoliu de rezerve care însumează 72 miliarde de barili echivalent petrol şi deţine mai mult de 100 de proiecte majore noi de dezvoltare.

ExxonMobil Explorare şi Producţie România Ltd, o sucursală a grupului american, şi Petrom au semnat la sfârşitul anului trecut o înţelegere referitoare la explorarea în comun a potenţialului de hidocarburi a zonei de mare adâncă din perimetrul Neptun, de pe platforma continentală românească a Mării Negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici