Informaţiile legate de sănătatea şefului Apple, anchetate de autorităţi

Autoritatea americană de reglementare a pieţelor de capital anchetează modul în care Apple a publicat informaţii cu referire la starea de sănătate a directorului general, Steve Jobs, pentru a stabilit dacă acţionarii companiei au fost dezinformaţi.

20 afișări
Imaginea articolului Informaţiile legate de sănătatea şefului Apple, anchetate de autorităţi

Informaţiile legate de sănătatea şefului Apple, anchetate de autorităţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operaţiunea derulată de Securities and Exchange Comission (SEC) nu prezintă vreun indiciu că anchetatorii au dovezi că Apple ar fi încălcat regulamentul, a declarat o sursă pentru agenţia Bloomberg, preluată de Reuters.

Jobs a anunţat, săptămâna trecută, că are probleme de sănătate "mai complexe" decât se aştepta şi se va retrage din activitatea profesională timp de şase luni.

Anterior, şeful Apple declarase că suferă de un "dezechilibru hormonal" uşor de tratat.

Reprezentanţii SEC şi Apple nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Influenţa lui Steve Jobs asupra gamei de produse este considerată principalul motor al succesului Apple din ultimii ani, iar vânzările şi popularitatea companiei au crescut puternic după revenirea lui la conducere, în urmă cu zece ani.

În acest context, multe voci susţin că plecarea lui Jobs ar fi un dezastru pentru Apple, iar informaţiile apărute de-a lungul timpului cu privire la starea de sănătate a directorului general au influenţat puternic cotaţia bursieră a acţiunilor companiei.

Citeşte şi:

Şeful Apple se retrage din activitate pentru şase luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici