Infrastructura feroviară precară va proteja România de concurenţa operatorilor internaţionali

Infrastructura feroviară precară va proteja România de concurenţa operatorilor internaţionali de transport de călători, care vor putea intra pe piaţa românească odată cu liberalizarea pieţei europene de transport, în 2010, a declarat, miercuri, directorul general al CFR Călători, Răzvan Stoica.

74 afișări
Imaginea articolului Infrastructura feroviară precară va proteja România de concurenţa operatorilor internaţionali

Infrastructura feroviară precară va proteja România de concurenţa operatorilor internaţionali (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În clipa aceasta, din păcate, starea proastă a infrastructurii ne protejează de operatorii internaţionali care ar intra pe teritoriul României deoarece trebuie să repecte drepturile pasagerilor, lucru care va fi greu de realizat, pentru că infrastructura nu îţi oferă un orar fix", a declarat Stoica, în cadrul evenimentelui "Zilele Feroviare", organizat de Asociaţia Industriei Feroviare.

România este obligată să liberalizeze piaţa transportului feroviar de călători din 2010.

Stoica a mai spus că CFR Călători dispune de material rulant cu care ar putea circula în statele membre UE. Totuşi, pentru deschiderea pieţei, este necesară înfiinţarea unui organism independent care să monitorizeze piaţa. În prezent, acesta nu a fost încă înfiinţat.

"Ca să ieşim pe piaţa transportului european trebuie să avem material rulant agreat, şi CFR Călători, prin achiziţiile din ultimii ani, dispune de acesta. Mai trebuie să obţinem trasee, să plătim taxe de acces, dar trebuie să ne facem mai întâi o politică de marketing", a mai spus Stoica.

Liberalizarea pieţei de transport feroviar de marfă a avut loc în 2007, în prezent existând în România câţiva operatori internaţionali care efectuează transporturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici