ING Bank a raportat profit de 535 milioane lei pentru primul semestru, în creştere cu 39%

ING Bank, a patra cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a raportat pentru primul semestru (S1) din acest an un profit net de 535 milioane lei, în creştere cu 39% comparativ cu câştigul din aceeaşi perioadă din 2021.

115 afișări
Imaginea articolului ING Bank a raportat profit de 535 milioane lei pentru primul semestru, în creştere cu 39%

ING Romania, Facebook

Veniturile băncii au făcut un salt de 20%, până la 1,33 miliarde de lei, în condiţiile în care creditarea a avansat tot cu 20%, la un sold de peste 36,5 miliarde de lei.

“În al doilea trimestru am continuat să jucăm un rol activ în tranziţia către o economie verde. Astfel, am iniţiat creditarea sustenabilă adresată clienţilor IMM, ceea ce vine în completarea portfoliului de produse de creditare verzi deja oferite către persoanele fizice şi clienţii corporativi. Avem în continuare planuri ambiţioase în acest domeniu. Apetitul pentru produse şi servicii bancare digitale este pe o traiectorie clar ascendentă. Strategia noastră continuă să adreseze nevoia clienţilor pentru servicii simple, transparente şi accesibile oriunde şi oricând”, susţine Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici