ING: Nu am avut altă opţiune pentru Flamingo decât executarea silită a garanţiilor

ING Bank România nu a avut altă opţiune în cazul Flamingo International decât să înceapă executarea silită a garanţiilor, din cauza încălcărilor repetate ale angajamentelor parte din contractul de împrumut şi a deteriorării continue a situaţiei financiare a companiilor din grupul de retail IT&C.

73 afișări
Imaginea articolului ING: Nu am avut altă opţiune pentru Flamingo decât executarea silită a garanţiilor

ING: Nu am avut altă opţiune pentru Flamingo decât executarea silită a garanţiilor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Apariţia repetată a încălcărilor angajamentelor parte a contractului de împrumut şi continua deteriorare a situaţiei financiare a companiilor din grupul Flamingo, nu a lăsat ING Bank NV Amsterdam - Sucursala Bucureşti altă opţiune decât să înceapă executarea silită a garanţiilor existente", se arată înt-un comunicat al băncii, remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

ING a decis să declanşeze procedura de executare silită asupra Flamingo International SA, Flamingo Computers SA, Flanco International SRL şi Flamingo Distribution Center SRL, în urma eşecului conducerii Flamingo de a respecta termenii înţelegerii încheiate în 4 noiembrie 2009 privind restructurarea creditului datând din 2001.

"Pe parcursul acestui an, ING Bank şi echipa de conducere a Flamingo au purtat discuţii repetate privind necesitatea unor măsuri de restructurare şi re-gândire a modelului de business, în condiţiile crizei economice. Conducerea Flamingo a prezentat pe parcurs câteva planuri de business, dar niciunul dintre acestea nu a produs rezultate, în sensul îmbunătăţirii situaţiei companiei", se mai precizează în comunicat.

La începutul lunii noiembrie, Flamingo a anunţat că a semnat un acord de principiu cu ING Bank România privind restructurarea datoriilor companiei, provenind dintr-o linie de finanţare de 17,5 milioane de euro, reprezentând primul pas din planul de restructurare financiară a retailerului.

Astfel, cele două companii au agreat "liniile directoare ale restructurării contractului" semnat în anul 2001, în baza căruia Flamingo beneficiază de o linie de finanţare de aproximativ 17,5 milioane de euro, urmând ca elementele de detaliu şi implementarea concretă a restructurării să fie agreate în perioada imediat următoare, se arata în comunicatul Flamingo International dat publicităţii la acea vreme.

Flamingo International a anunţat miercuri că a solicitat marţi instanţei protecţie faţă de creditori, prin declanşarea procedurii de reorganizare judiciară, după ce ING Bank a respins cererea de reducere suplimentară a datoriei şi a început miercuri să execute silit stocurile unor magazine.

"Flamingo este în acest moment o companie restructurată operaţional, cu o structură de costuri optimizată, dar căreia îi lipsesc lichidităţile necesare depăşirii unei scăderi a pieţei de rofil de 50%. Prin declanşarea reorganizării judiciare încercăm să dăm o şansă eforturilor întreprinse începând cu 2008 şi să readucem compania acolo unde ar trebui să fie", a declarat, miercuri, într-un comunicat remis Bursei de Valori, directorul general adjunct al Flamingo International, Adrian Olteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici