ING: Respectăm principiile concurenţei şi nu facem parte din niciun cartel

ING Bank România respectă regulile pieţei interbancare şi respinge categoric informaţiile publicate în mass-media privind participarea la o presupusă înţelegere între mai multe instituţii financiare care să distorsioneze dobânzile pe piaţa românească, se arată într-un comunicat al băncii.

189 afișări
Imaginea articolului ING: Respectăm principiile concurenţei şi nu facem parte din niciun cartel

ING: Respectăm principiile concurenţei şi nu facem parte din niciun cartel

"ING Bank România respinge categoric afirmaţiile publicate în mass-media privind speculaţiile pe piaţa monetară şi participarea la o presupusă înţelegere între mai multe instiţutii financiare care să distorsioneze dobânzile pe piaţa românească", se spune în comunicat.

ING Bank România precizează că a respectat şi respectă toare regulile pieţei interbancare, nu a manipulat în niciun fel piaţa monetară şi nu face parte din niciun fel de înţelegere sau cartel care să distorsioneze dobânzile pe piaţă.

"Aşa-zisa înţelegere la care se face referire este, de fapt, un schimb de mesaje între câţiva membri ai Asociaţiei Dealerilor din România, care nu are nicio legătură cu participarea băncilor din care provin aceşti dealeri", se arată în comunicat.

Totodată, ING mai precizează că nu a modificat dobânzile la creditele pentru clienţi ca urmare a volatilităţii crescute de pe piaţa interbancară şi nu a deviat de la dobânda pieţei publicată de Banca Naţională a României (BNR).

"ING Bank România respectă legislaţia în vigoare, respectă principiile concurenţei loiale şi, mai ales, îşi respectă clienţii. Volatilitatea pieţei interbancare locale nu s-a reflectat în nivelul dobânzilor la creditele pentru clienţii noştri, persoane fizice şi juridice", a declarat, în comunicat, directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

Banca atrage atenţia că afişarea unor dobânzi menţionate în presă s-a întâmplat numai pe piaţa interbancară şi nu afectează în niciun fel clienţii din România, persoane fizice şi juridice.

"În unele ştiri şi articole apărute în mass-media persistă confuzia între piaţa restrânsă a instituţiilor financiare şi serviciile financiare pentru populaţie", se mai arată în comunicatul ING.

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că s-a autosesizat şi a început, din oficiu, o investigaţie pe piaţa serviciilor bancare şi interbancare având ca obiect o posibilă înţelegere între anumite instituţii de credit.

"Investigaţia are la bază suspiciuni privind posibilul schimb de informaţii, precum şi anumite conduite comerciale evidenţiate, de altfel şi de mass-media, în acest sector", a declarat, într-un comunicat, preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu.

În cadrul investigaţiei, inspectorii Consiliului Concurenţei au realizat o serie de inspecţii inopinate la sediile principalilor actori din piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici