ING va opera anul viitor ca o bancă universală

ING Bank România va opera în 2010 într-o formulă de bancă universală, pentru prima dată de când a intrat pe piaţa locală, adică unităţile specializate în prezent pe corporate vor oferi şi servicii şi produse de retail şi pentru IMM-uri, a declarat directorul general al instituţiei, Mişu Negriţoiu.

71 afișări
Imaginea articolului ING va opera anul viitor ca o bancă universală

Negriţoiu: ING va opera anul viitor ca o bancă universală (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Anul viitor nu avem planuri de dezvoltare, ci de consolidare. Deocamdată, în 2010 o să operăm într-o formulă de bancă universală, pentru prima dată de când suntem în România, adică toate unităţile vor fi integrate. Mai precis, sucursalele de corporate vor oferi şi servicii de retail şi pentru IMM-uri. Încercăm astfel să răspundem tuturor segmentelor de piaţă. Vom opera ca o bancă mult mai integrată", a declarat pentru MEDIAFAX Negriţoiu.

El a explicat că schimbarea strategiei a fost determinată de faptul că dezvoltările realizate pe plan local au ajuns la maturitate şi oferă în prezent posibilitatea de integrare, dar şi de schimbările care au loc la nivel grupului olandez, care se va reîntoarce la furnizarea de produse şi servicii de bază.

"În primul rând, în România, am făcut nişte dezvoltări separate organic, care au ajuns la maturitate şi care ne oferă posibilitatea ca să integrăm cu totul. În al doilea rând, la nivelul băncii ING ne reîntoarcem la produsele şi serviciile de bază, adică «back to basics». Este un proiect mai mare, în care grupul se concentrează în principal pe operaţiunile din Europa şi ţările europene, dar şi pe serviciile şi produsele de bază, operând mai integrat decât până acum. Este vorba de un sistem, o instituţie mai omogenă decât a fost până în prezent", a spus şeful ING Bank România.

Negriţoiu a menţionat că banca are în prezent 220 de sucursale, din care 35 de unităţi specializate pe segmentul corporate.

Totodată, el a reiterat faptul că toate diviziile băncii realizează în prezent profit, inclusiv segmentul de retail unde au existat investiţii mari.

"Anul viitor în mod sigur vom obţine un profit mai mare decât în 2009", anticipează directorul general al ING Bank România.

În ceea ce priveşte creditele neperformante, Negriţoiu a menţionat că ING are capacitatea de a absorbi acest tip de împrumuturi, atât pe segmentul de retail, cât şi pe cel corporate.

"Nu prevedem că vom avea probleme mai mari decât avem acum, adică estimăm că portofoliul de credite neperformante nu va creşte. În plus, ce numim credite neperformante sunt deocamdată în faza de alarmă, nu au devenit efectiv neperformante, şi le-aş numi împrumuturi cu probleme. ING Bank, în afară de cazul pe care l-a făcut public, respectiv Flamingo, nu are în rest credite neperformante propriu-zise pe corporate, ci sunt împrumuturi cu probleme", a explicat oficialul băncii.

Negriţoiu a adăugat că majoritatea clienţilor băncii care au avut probleme din cauza scăderii volumului de vânzări, şi au discutat cu ING, au ales să se angajeze la un program "real" de restructurare.

El a precizat că ING are credite neperformante pe partea de retail, dar acestea sunt absorbite şi nu reprezintă un procent foarte mare, şi anticipează că portofoliul de astfel de împrumuturi se va menţine probabil în 2010, în condiţiile în care situaţia angajărilor şi a salariilor nu se va îmbunătăţi, iar capacitatea de rambursare va rămâne "limitată".

ING a aniversat în această toamnă 15 ani de activitate bancară în România şi cinci ani de la momentul lansării activităţii de retail banking.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici