Îngheţarea chiriilor a adus schimbări majore pe piaţa imobiliară din Berlin

Dacă populismul de dreapta distruge democraţia, populismul de stânga ruinează economia, iar capitala germană oferă un exemplu perfect în acest sens, potrivit unei analize realizate de Bloomberg.

3061 afișări
Imaginea articolului Îngheţarea chiriilor a adus schimbări majore pe piaţa imobiliară din Berlin

Îngheţarea chiriilor a adus schimbări majore pe piaţa imobiliară din Berlin

În 2019, autorităţile din Berlin au decis plafonarea preţurilor chiriilor în următorii cinci ani pentru apartamentele construite înainte de 2014, decizie luată pentru a sprijini chiriaşii, dar care a creat în acelaşi timp un val de nemulţumiri în rândurile dezvoltatorilor imobiliari.

Reforma a fost lansată de o coaliţie formată din Social-Democraţi, Partidul Verzilor şi stânga radicală, Die Linke, intenţionând iniţial să rezolve o problemă cât se poate de reală: preţurile chiriilor din Berlin au crescut extrem de mult în ultimii ani, iar oferta de noi locuinţe nu a reuşit să urmărească nivelul cererii.

Totuşi, controalele au împărţit Berlinul în două pieţe: cea mare, care constă în toate apartamentele construite înainte de 2014, şi cea mică, în care intră clădirile relativ noi.

Astfel, chiriile apartamentelor din prima categorie s-au prăbuşit în ultimul an, în timp ce preţurile locuinţelor din piaţa nereglementată au crescut într-un ritm ce depăşeşte datele înregistrate în alte 13 oraşe germane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici