INS: Comerţul generează aproape 40% din cifra de afaceri. Suferinţă în construcţii

Ponderea cea mai mare în ceea ce priveşte cifra de afaceri a fost deţinută, în 022, de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (39,8%), în timp ce întreprinderile din construcţii deţin doar 7,2% din totalul cifrei de afaceri, potrivit INS.

123 afișări
Imaginea articolului INS: Comerţul generează aproape 40% din cifra de afaceri. Suferinţă în construcţii

INS: Comerţul generează aproape 40% din cifra de afaceri. Suferinţă în construcţii

În anul 2022, numărul mediu de salariaţi a crescut cu 1,0 % faţă de anul 2021. Întreprinderile din sectorul Servicii de piaţă au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi (38,0%), urmate de cele din industrie (30,0%). Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 20 salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5 salariaţi.

Comparativ cu anul 2021 numărul total de întreprinderi a crescut cu 2,9%.

La sfârşitul anului 2022, sectorul industrie însuma 60689 întreprinderi, respectiv 9,4% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă).
Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii de piaţă, respectiv 51,1%.

Structura investiţiilor brute în cadrul sectoarelor de activitate economică se prezintă astfel: industrie 34,0%, servicii de piaţă 30,0%, construcţii 20,8%, iar comerţ 15,2%.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (39,8%), întreprinderile din construcţii deţinând doar 7,2% din totalul cifrei de afaceri

Rezultatul brut al exerciţiului a înregistrat valori pozitive (profit) în toate cele patru sectoare de activitate economică, serviciile de piaţă şi comerţul înregistrând 57,8% din valoarea rezultatului brut.

Valoarea adăugată brută la costul factorilor a fost obţinută în 2022, în proporţie de 34,9% în servicii de piaţă, 32,2% în industrie, 23,6% în comerţ şi 9,3% în construcţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici