Instituţiile publice vor putea cumpăra maşini cu preţ de până la 35.000 de euro, dar cu o CONDIŢIE

Plenul Camerei Deputaţilor au adoptat, miercuri, un proiect de lege care le dă posibilitatea instituţiilor publice de a achiziţiona autoturisme cu un preţ de până la 35.000 euro, cu condiţia să fie vehicule de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic.

3012 afișări
Imaginea articolului Instituţiile publice vor putea cumpăra maşini cu preţ de până la 35.000 de euro, dar cu o CONDIŢIE

Instituţiile publice pot cumpăra maşini cu preţ de până la 35.000 de euro, dar cu o CONDIŢIE

Proiectul de lege adoptat, miercuri, în Camera Deputaţilor, cu 252 de voturi pentru, două voturi contra şi 35 de abţineri are ca obiect de reglementare completarea dispoziţiilor art.5 din Ordonanţa Guvernului nr.80/2001, prin instituirea unei excepţii de la aplicarea măsurii prin care se interzice autorităţilor şi instituţiilor publice să achiziţioneze autoturisme, cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm3 al căror preţ nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro inclusiv TVA.

Astfel, proiectul de lege prevede posibilitatea autorităţilor şi instituţiilor publice de a achiziţiona autoturisme, cu un preţ de până la 35.000 euro în echivalent în lei, inclusiv TVA, cu condiţia ca această achiziţie să se realizeze în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, finanţat din Fondul pentru mediu.

De asemenea, „Serviciile Parlamentului, Administraţia Prezidenţială şi Secretariatul General al Guvernului pot achiziţiona, în condiţiile legii, autoturisme după normativele proprii stabilite”, mai prevede actul normativ.

Camera Decizională este for decizional în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici