Întâlnire Sarkozy-Merkel săptămâna viitoare, pentru stabilirea de noi reglementări de disciplină fiscală în Uniunea Europeană

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy se va întâlni luni, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel, discuţiile urmând să vizeze în principal noi reglementări de disciplină fiscală în Uniunea Europeană.

315 afișări
Imaginea articolului Întâlnire Sarkozy-Merkel săptămâna viitoare, pentru stabilirea de noi reglementări de disciplină fiscală în Uniunea Europeană

Întâlnire Sarkozy-Merkel săptămâna viitoare, pentru stabilirea de noi reglementări de disciplină fiscală în Uniunea Europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi lideri vor să pună la punct planul convenit la summit-ul UE din decembrie de toate statele membre cu excepţia Marii Britanii pentru un tratat de guvernanţă fiscală.

Preşedinţia franceză a anunţat întâlnirea fără a oferi alte detalii.

Miniştrii Finanţelor din UE se vor întâlni pe 23 ianuarie pentru o rundă pregătitoare de discuţii înaintea summit-ului Consiliului European programat pentru sfârşitul acestei luni.

Liderii europeni trebuie să găsească de urgenţă o soluţie definitivă la criza datoriilor de stat, care ameninţă supravieţuirea monedei euro la aniversarea de zece ani de la introducerea ei.

Premierul italian Mario Monti, care încearcă să întărească încrederea pieţelor în economia Italiei, şi premierul britanic David Cameron, care s-a opus în decembrie planului UE de integrare fiscală, se vor întâlni de asemenea în ianuarie cu Sarkozy şi Merkel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici