Intel vrea o finanţare guvernamentală de 10 miliarde de euro pentru o fabrică de cipuri în Germania

  • Intel a furnizat Ministerului german al Economiei un nou calcul pentru o fabrică de cipuri planificată în oraşul Magdeburg.
  • Compania consideră că este necesară o finanţare guvernamentală de aproape 10 miliarde de euro, a relatat miercuri publicaţia Handelsblatt, citând surse guvernamentale.
1030 afișări
Imaginea articolului Intel vrea o finanţare guvernamentală de 10 miliarde de euro pentru o fabrică de cipuri în Germania

Un purtător de cuvânt al Intel a refuzat să comenteze cifra din Handelsblatt, dar a fost citat spunând că grupul "lucrează foarte strâns cu partenerii guvernamentali pentru a reduce diferenţa critică de costuri".

Compania explică faptul că noua sa cerere, care depăşeşte fondurile deja aprobate de 6,8 miliarde de euro, a fost necesară din cauza costurilor mai mari cu energia şi că ar dori să folosească o tehnologie mai avansată în uzină decât cea planificată iniţial, potrivit Handelsblatt, citat de Reuters.

În decembrie 2022, gigantul tehnologic american a amânat planurile de a începe construcţia în prima jumătate a anului 2023 a unei fabrici de semiconductori în Germania,  în contextul "situaţiei dificile a pieţei".

La începutul anului 2022, Intel s-a angajat să facă o investiţie iniţială de 17 miliarde de euro în fabrica din oraşul german Magdeburg. Investiţia planificată ar putea creşte la o sumă de peste trei ori mai mare, potrivit companiei.

Producţia ar urma să înceapă în anul 2027.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici