Inter Rao ar putea relua exportul de energie în România în 2010

Compania rusă Inter RAO EES ar putea relua exportul de electricitate produsă de centrala de la Cuciurgan către România în 2010, când vor intra în vigoare noile contracte de tranzacţionare a energiei, acestea urmând să fie negociate în noiembrie, potrivit unui director al Transelectrica.

21 afișări
Imaginea articolului Inter Rao ar putea relua exportul de energie în România în 2010

Inter Rao ar putea relua exportul de energie în România în 2010 (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Contractele de energie vor fi negociate începând de luna viitoare. Având în vedere că din 2010 vor fi alte contracte, este posibil ca unitatea de la Cuciurgan să găsească posibilităţi de export în România", a declarat pentru MEDIAFAX Octavian Lohan, director general adjunct la Transelectrica (TEL).

Importurile de energie de la centrala de la Cuciurgan, din Republica Moldova, sunt în prezent inexistente, întrucât contractele pe care Inter RAO EES le avea cu companiile E.ON şi Electrica au expirat în acest an. Potrivit lui Lohan, cantităţile respective erau mici şi utilizate de clienţi din nordul Moldovei şi zona Galaţi.

El a adăugat că România poate să importe energie din oricare dintre statele vecine, însă producţia naţională de energie este mai mult decât suficientă pentru acoperirea consumului.

Transelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, operează sistemul naţional de transport al energiei electrice.

Acţiunile companiei, listate la Bursa de Valori Bucureşti, sau fost tranzacţionate miercuri la preţul de 12,7 lei pe unitate, în scădere cu 0,78%. Capitalizarea Transelectrica este de 938,2 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici