Intesa Sanpaolo Bank va redefini creditele ipotecare

Intesa Sanpaolo Bank va lansa în perioada următoare carduri de credit şi va schimba procesul de acordare a creditelor ipotecare, a declarat, luni, la Milano, şeful departamentului de dezvoltare a afacerilor de retail, Fabio de Gratia.

20 afișări
Imaginea articolului Intesa Sanpaolo Bank va redefini creditele ipotecare

Intesa Sanpaolo Bank va lansa carduri de credit şi va redefini creditele ipotecare

El a precizat că, pentru cardurile de credit, banca va utiliza un sistem de scoring similar cu cel din Slovenia.

În acelaşi timp, oficialul băncii a arătat că procesul de acordare a creditelor ipotecare va fi definit în următoarele două-trei luni, prin utilizarea unui nou sistem, conceput de compania Crif.

"Vrem să fim pregătiţi pentru momentul în care piaţa ipotecară îşi va reveni. Noul sistem va oferi posibilitatea clientului să obţină o preaprobare în numai 15 minute", a declarat de Gratia.

Intesa Sanpaolo Bank face din grupul italian Intesa Sanpaolo, care controlează, indirect, şi Banca CR Firenze România. Grupul financiar, al treilea în zona euro şi al cincilea din Europa, deţine în principal bănci aflate pe primele poziţii în topul marilor jucători din ţările respective, deservind circa opt milioane clienţi în 13 ţări.

Profitul operaţional net al Intesa Sanpaolo Bank România a crescut anul trecut cu 34%, la 35 milioane de lei, iar valoarea activelor a avansat cu 56%, la 2,794 miliarde de lei, pe fondul majorării creditelor cu 63%.

În acelaşi timp, capitalul propriu al Intesa Sanpaolo Bank a crescut de peste trei ori, până la 543 milioane lei, prin aport în numerar al băncii mamă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici