Intrarom va informatiza 8.191 de unităţi şcolare

Intrarom a câştigat, la 29 august, licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) pentru dotarea cu laboratoare informatice a unui număr de 8.191 de unităţi din învăţământul preuniversitar, valoarea contractului ridicându-se la 432,38 milioane de lei (122,48 milioane de euro).

148 afișări
Imaginea articolului Intrarom va informatiza 8.191 de unităţi şcolare

Intrarom va informatiza 8.191 de unităţi şcolare (Imagine: Mediafax Foto)

Intrarom va subcontracta 46% din valoarea totală a contractului către Siveco România, adică 198,89 milioane de lei (fără TVA), se arată în anunţul privind licitaţia.

Alături de Intrarom, la licitaţie au fost depuse încă trei oferte, se precizează în anunţ.

Potrivit directorului de relaţii publice al Intrarom, Magda Mischie, la licitaţie au mai depus oferte companiile Asesoft International, Romtelecom (împreună cu Softwin şi Sysware) şi Softnet, iar contractul se va încheia în luna decembrie 2008.

Împreună cu Siveco, Intrarom va furniza staţii de lucru, servere, laptop-uri, echipamente multifuncţionale, videoproiectoare, aplicaţii software de bază, antivirus şi didactic, precum şi servicii de instalare şi instruire pentru cele 8.191 unităţi şcolare.

Compania Intrarom a fost înfiinţată în anul 1993 şi este subsidiara Intracom Group din Grecia, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT&C din sud-estul Europei.

La nivelul anului 2007, filiala locală a grupului elen a raportat o cifră de afaceri de 188,5 milioane de lei, în regres cu 19,1% faţă de anul precedent, în timp ce pierderile au scăzut cu 51%, la 5,57 milioane de lei.

Printre cele mai importante proiecte derulate pe piaţa locală de Intrarom se numără informatizarea Companiei Naţionale Loteria Română (2003) şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, ambele contracte, cu valori sub cinci milioane de euro, fiind câştigate în anul 2003.

De asemenea, societatea a câştigat, în luna ianuarie 2006, licitaţia pentru realizarea primei etape de informatizare a Ministerului Justiţiei şi a Ministerului Public, valoarea contractului ridicându-se la 19,5 milioane de euro.

Echipamentele au fost finanţate în leasing de UniCredit Leasing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici