Investiţie record la Galaţi. O axă rutieră nord-sud va fi construită în judeţ cu 75 de milioane euro

  • O axă rutieră nord-sud va fi construită în judeţul Galaţi cu fonduri europene în valoare de 75 de milioane de euro.
  • Este o investiţie record, anunţă autorităţile locale.
  • La final, şoseaua va lega principalele drumuri naţionale care străbat judeţul.
4405 afișări
Imaginea articolului Investiţie record la Galaţi. O axă rutieră nord-sud va fi construită în judeţ cu 75 de milioane euro

Sursă foto: Facebook/Costel Fotea

O axă rutieră se va construi în judeţul Galaţi. Este vorba despre o investiţie record de circa 75 de milioane de euro. În total se vor moderniza 60 de kilometri de drum plecând de la Bălăbăneşti, în nord, până la Şendreni, în sud.

La final, drumul va trece prin 11 comune şi va lega DN 24D de DN25.

„Este o mega investiţie în infrastructura judeţului Galaţi, fiind vorba despre o axă rutieră care străbate judeţul de la nord la sud. Acest tronson funcţional, care traversează 11 comune, leagă DN 24D, din partea de nord a judeţului, cu DN25, în zona satului Traian din comuna Şendreni. Este primul contract semnat în regiunea noastră pe acest program cu fonduri europene. În cadrul acestei investiţii, vom moderniza de la zero aproape 60 de kilometri de drum, cu o cofinanţare de doar 2% din bugetul Consiliului Judeţean.Este o lucrare complexă, care înseamnă consolidarea fundaţiei drumului, lărgirea părţii carosabile, modernizarea a 12 poduri şi a peste 1000 de podeţe, de care vor beneficia peste 100.000 de oameni din judeţul nostru”, a transmis Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, instituţia care coodonează proiectul.

În plus, autorităţile gălăţene au obţinut fonduri europene pentru împădurirea a aproape 60 de hectare de teren. Plantările se vor face pe terenurile degradate din apropierea şoselei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici