Investiţiile în România ascunse de Chevron de concurenţă, postate pe site-ul ANRM dintr-o eroare tehnică

Clauzele privind investiţiile asumate de către Chevron, al doilea mare grup petrolier SUA, pentru unele contracte din România, convenite cu Guvernul să fie secretizate pentru a nu fi divulgate concurenţei, au fost prezentate public pe site-ul ANRM dintr-o eroare tehnică generată de superficialitate.

322 afișări
Imaginea articolului Investiţiile în România ascunse de Chevron de concurenţă, postate pe site-ul ANRM dintr-o eroare tehnică

Investiţiile în România ascunse de Chevron de concurenţă, postate pe site-ul ANRM dintr-o eroare tehnică

Clauzele secretizate sunt incluse în contractele Chevron pentru explorarea a trei perimetre de la ţărmul Mării Negre, documente pentru desecretizarea cărora Guvernul român a discutat în ultimele săptămâni cu grupul american.

Cele două părţi au convenit în final ca documentele să fie prezentate public pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), cu excepţia clauzelor privind investiţiile asumate de către Chevron. Surse oficiale au declarat că Chevron a solicitat ca aceste clauze să fie clasificate în continuare pentru a nu fi divulgate concurenţei şi pentru a nu afecta, astfel, interesele grupului american în România.

Dintr-o eroare tehnică generată de superficialitate, contractele Chevron publicate, joi, pe site-ul ANRM au avut însă un grad minim de securizare, iar valoarea investiţiilor asumate de Chevron a putut fi observată mai mult de o oră printr-o simplă operaţiune de mişcare a cursorului şi a paginii respective de internet.

Ulterior, ANRM a ascuns cifra investiţiilor cu un alt program de securizare, modificarea fiind însă tardivă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici