Investitorii germani cer politicienilor să rezolve problemele economice, după referendum

Reprezentanţii investitorilor germani în România cer politicienilor să revină la rezolvarea problemelor economice, în special cele legate de stabilitate şi predictibilitate, după referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

204 afișări
Imaginea articolului Investitorii germani cer politicienilor să rezolve problemele economice, după referendum

Investitorii germani cer politicienilor să rezolve problemele economice, după referendum (Imagine: Shutterstock)

"Conform ultimelor estimări oficiale, referendumul a eşuat din cauza prezenţei reduse la vot (participare sub 50% din cei înscrişi pe listele electorale). Ne dorim ca politicienii, aşa cum a promis premierul Victor Ponta, să îşi îndrepte acum atenţia supra problemelor economice, pentru ca economia românească să îşi revină. Ceea ce e important în momentul de faţă pentru economie este stabilitatea şi predictibilitatea condiţiilor cadru, cum ar fi dreptul muncii, o protecţie mai bună a proprietăţii intelectuale, dar şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, creşterea transparenţei în cadrul licitaţiilor publice şi în general un dialog permanent al Guvernului cu reprezentanţii mediului de afaceri", se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

Potrivit Biroului Electoral Central, participarea la referendumul organizat duminică a fost de 46,23%, iar dintre alegători 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. Rezultatele au fost anunţate după centralizarea rezultatelor din 99,97% din secţii.

Comunitatea de afaceri din România a anunţat recent crearea unei coaliţii, din care fac parte, printre alţii, CIS, AmCham şi alte camere de comerţ, ca răspuns la deteriorarea mediului economic, cauzată inclusiv de recentele turbulenţe venite din zona politicului.

Parteneriatul, care vizează stabilitatea şi creşterea economică, reuneşte organizaţii precum Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), Consiliul Investitorilor Străini (CIS), Fundaţia România Business Leaders (RBLF), Camera de Comerţ Olanda-România, Camera de Comerţ Româno-Britanică, Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Româno-Canadiană, Camera de Comerţ Bilaterală România-Irlanda, Camera de Comerţ şi Industrie România-Finlanda, Asociaţia de Afaceri Danezo-Română şi Camera Bilaterală de Comerţ România-Cipru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici