Ioannidis: Problemele financiare ale Greciei nu vor afecta Romtelecom

Problemele financiare cu care se confruntă Grecia nu vor afecta activitatea Romtelecom, o companie de telecomunicaţii care investeşte şi dispune de suficienţi bani lichizi, a declarat, marţi, directorul general al operatorului, Yorgos Ioannidis.

57 afișări
Imaginea articolului Ioannidis: Problemele financiare ale Greciei nu vor afecta Romtelecom

Ioannidis: Problemele financiare ale Greciei nu vor afecta Romtelecom (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Criza din Grecia nu va afecta Romtelecom. Avem mult cash (bani lichizi - n.r.) şi facem investiţii în continuare, aşa cum am procedat şi în anii precedenţi. Deci, problemele din Grecia nu vor influenţa nici activitatea Romtelecom, nici pe cea a acţionarului majoritar, grupul elen OTE, care în 2009 a achiziţionat operatorul Telemobil", a spus Ioannidis.

Grecia se află într-o situaţie financiară şi fiscală foarte dificilă, după ce a anunţat, în luna ianuarie, că deficitul bugetar a fost anul trecut de 12,7% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel de circa trei ori mai mare decât estimările anterioare ale autorităţilor elene.

Randamentele cerute de investitori pentru a finanţa Grecia au crescut puternic din cauza vehiculării în piaţă a ipotezei default-ului de stat, iar liderii Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional au transmis semnale că guvernul elen ar putea primi un ajutor financiar extern pentru a depăşi momentul dificil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici