Ionuţ Popescu, numit în Consiliul de Administraţie al EximBank

Fostul ministru de Finanţe Ionuţ Popescu, în prezent consilier de stat la Cancelaria premierului Emil Boc, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al EximBank, completând componenţa conducerii băncii, şi a primit săptămâna trecută avizul Băncii Naţionale a României.

107 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Popescu, numit în Consiliul de Administraţie al EximBank

Ionuţ Popescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Directorul de comunicare al băncii, Oana Nuţă, a confirmat că BNR a avizat numirea lui Ionuţ Popescu în CA-ul EximBank, decisă în Adunarea Generală a Acţionarilor din 29 aprilie.

Ionuţ Popescu este consilier de stat la Cancelaria premierului Emil Boc din luna ianuarie a acestui an. În primele luni din 2000, Popescu a fost purtător de cuvânt al Guvernului, în mandatul premierului Mugur Isărescu, pentru ca ulterior, în intervalul ianuarie-august 2005, să ocupe postul de ministru al Finanţelor în Cabinetul Tăriceanu.

În luna februarie, acţionarul majoritar al EximBank, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a schimbat şase din cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie, inclusiv preşedintele instituţiei.

Astfel, AVAS l-a înlocuit pe fostul preşedinte al băncii, Carmen Radu, cu Ionuţ Costea, care deţinea din toamna anului trecut funcţia de preşedinte al Emporiki Bank România.

Consiliul de Administraţie al EximBank este format din preşedinte, doi vicepreşedinţi (Luminiţa Manolache şi Paul Ichim) şi patru membri neexecutivi - Liviu Voinea, Gheorghe Ionescu, Emilian Badica şi Ionuţ Popescu.

Banca de Export-Import a României (EximBank) este o instituţie specializată care se concentrează pe susţinerea firmelor de export.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici