Iproeb Bistriţa a trimis în şomaj tehnic, în această lună, 110 angajaţi

Producătorul de cabluri Iproeb Bistriţa a trimis în şomaj tehnic, în această lună, un număr de 110 angajaţi din cei 556, din cauza lipsei de comenzi.

122 afișări
Imaginea articolului Iproeb Bistriţa a trimis în şomaj tehnic, în această lună, 110 angajaţi

Iproeb Bistriţa a trimis în şomaj tehnic, în această lună, 110 angajaţi

Decizia a fost luată de Biroul Permanent (BP) al Consiliului de Administraţie (CA) din 3 iulie şi anunţată pe pagina de internet a companiei. Măsura a fost luată din lipsa comenzilor pentru acoperirea capacităţii de producţie şi a forţei de muncă.

Ca urmare, CA a decis ca în perioada lunii iulie personalul societăţii să îşi desfăşoare activitatea la cele trei fabrici şi la compartimentele funcţionale în funcţie de volumul de comenzi de care dispune.

În perioada fără acoperirea capacităţii de producţie, activitatea va fi întreruptă, iar personalul va fi retribuit cu 75% din salariul tarifar lunar, conform contractului colectiv de muncă.

Această hotărâre va afecta, în cursul lunii iulie, un număr de 110 salariaţi dintre cei 556 existenţi.

În luna iunie, Iproeb Bistriţa a trimis în şomaj tehnic 150 de angajaţi, în mai - 193 de angajaţi, în aprilie - 275, în februarie - 120, iar în ianuarie - 280 de persoane.

Din cauza crizei economice, conducerea Iproeb a decis, anul acesta, că salariile angajaţilor firmei vor fi îngheţate, nu se vor mai lua premii de ziua companiei, iar al 13-lea salariu, în valoare fixă de 500 de lei, va fi acordat doar dacă firma va înregistra un profit brut de şapte milioane de lei la începutul lunii decembrie a anului în curs.

Firma Electromontaj controlează 30,79% din capitalul Iproeb, iar fondul de investiţii RC 2 din Cipru deţine 5,83% din acţiuni. Restul titlurilor, respectiv 63,38%, sunt în posesia micilor investitori.

Firma Iproeb, listată pe piaţa Rasdaq a BVB, are un capital de 14,2 milioane lei, divizat în 47,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,3 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici