Video Isărescu: Pentru ca România să-şi revină din criză este esenţială recâştigarea încrederii

Recâştigarea încrederii, respectiv darea unei viziuni lumii de afaceri, este esenţială pentru ca România să-şi revină din criza actuală, consideră guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

21 afișări

"La ieşirea din criză binenţeles că îţi trebuie şi ceva înţelepciune, iar de multe ori graba strică treaba. Pot să spun că esenţial în momentul actual în România este redarea încrederii, care este punctul de start al oricărui proces de ieşire rapidă din criză", a spus Isărescu în cadrul seminarului "Romania Financial Forum", organizat de BNR şi MEDIAFAX.

El a explicat că şi crearea unor programe credibile este o altă componentă esenţială pentru redarea încrederii.

"Este esenţial să credem că avem programe şi să dăm o viziune lumii de afaceri. Pentru ca România să-şi revină este esenţială recâştigarea încrederii, să dăm o viziune lumii de afaceri. Simţim cu toţii că lumea de afaceri şi România este debusolată în acest moment", a afirmat Isărescu.

El a arătat că România a dus o lipsă a credibilităţii din anii '90 încoace, iar de multe ori a trebuit să se importe credibilitate.

Isărescu a spus că acest lucru s-a întâmplat în anul acesta, când autorităţile au trebuit să apeleze la acorduri pentru import de credibilitate.

Pe de altă parte, guvernatorul a menţionat că perioada începând din octombrie 2008 până în prezent a fost "de mari incertitudini", amintind că de exemplu numai Banca Mondială a făcut opt revizuiri de prognoză în acest interval de timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici