Italia: Fiat trimite în şomaj tehnic 5.000 de angajaţi

Grupul italian Fiat a anunţat sindicatele, vineri, că va trimite în şomaj tehnic 5.000 de angajaţi de la uzina Mirafiori din nordul Italiei, pentru ultima săptămână din februarie şi prima jumătate a lunii martie.

63 afișări
Imaginea articolului Italia: Fiat trimite în şomaj tehnic 5.000 de angajaţi

Italia: Fiat trimite în şomaj tehnic 5.000 de angajaţi

Toate fabricile din Italia au fost oprite pentru o perioadă de 30 de zile, de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii ianuarie, iar 48.000 de angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic.

Totodată, producţia la uzinele de la Pomigliano, Cassino, Melfi şi Termini Imerese ar putea fi sistată pentru o perioadă de două-patru săptămâni în lunile februarie şi martie.

Salariaţii grupului Fiat aflaţi în şomaj tehnic primesc 80-85% din salariul normal.

Anul 2009 va fi "cel mai dificil din toate timpurile", a declarat Sergio Marchionne, directorul general al Fiat.

Profitul net al gupului italian a crescut anul trecut cu 16,2%, la 1,7 miliarde de euro, în timp ce veniturile au avansat cu 1,5%, la 59,4 miliarde de euro.

Confruntat cu această situaţie, premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat convocarea unei mese rotunde săptămâna următoare, pentru a analiza posibilitatea unui sprijin pentru industria auto.

Citeşte şi:

Fiat va prelua 35% din Chrysler

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici