Italia s-a împrumutat marţi cu 7,5 miliarde euro pe trei ani, la o dobândă record de aproape 8%

Italia a plătit o dobândă record de aproape 8% la licitaţia de marţi de titluri de stat, guvernul atrăgând de pe piaţă 7,5 miliarde euro, aproape de marginea superioară a intervalului ţintit.

176 afișări
Imaginea articolului Italia s-a împrumutat marţi cu 7,5 miliarde euro pe trei ani, la o dobândă record de aproape 8%

Italia s-a împrumutat marţi cu 7,5 miliarde euro pe trei ani, la o dobândă record de aproape 8% (Imagine: Shutterstock)

Randamentul obligaţiunilor pe trei ani vândute marţi de Italia a crescut la 7,89%, de la 4,93% la cea mai recentă licitaţie similară, din luna octombrie.

Guvernul de la Roma a reuşit astfel să atragă 7,5 miliarde euro, aproape de plafonul marjei ţintite, de 5-8 miliarde euro.

Dobânda obligaţiunilor de referinţă cu maturitatea la zece ani a crescut la 7,56% pe piaţă, atingând un nou maxim istoric, faţă de 6,06% la finele lunii octombrie şi mai puţin de 5% la începutul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici