Jaguar mizează pe noul model XE pentru a creşte vânzările de aproape două ori

Jaguar Land Rover (JLR) mizează pe noul sedan compact XE, precum şi pe viitorul model crossover pentru creşterea vânzărilor globale la 750.000 de vehicule, până la sfârşitul acestui deceniu, de la nivelul record de 425.000 de unităţi atins anul trecut.

207 afișări
Imaginea articolului Jaguar mizează pe noul model XE pentru a creşte vânzările de aproape două ori

Jaguar mizează pe noul model XE pentru a creşte vânzările de aproape două ori (Imagine: newsroom.jaguarlandrover.com)

Compania a prezentat o imagine a XE la salonul auto de la Geneva de luna trecută, relatează Automotive News.

Modelul concurent Audi A4 îşi va face debutul în octombrie, la salonul de la Paris, şi va intra la vânzare la nivel mondial anul viitor.

XE este primul sedan premium de dimensiune medie care va fi produs de Jaguar, de când compania a renunţat în 2009 la fabricarea X-Type, bazat pe platforma Ford Mondeo.

Automobilul XE va fi primul model bazat pe o structură de aluminiu al Jaguar Land Rover (JLR). Această arhitectură va fi folosită şi la modelul crossover, care va fi inspirat din conceptul X17 prezentat de Jaguar toamna trecută.

Directorul de vânzări al grupului Jaguar Land Rover, Andy Goss, a refuzat să dezvăluie ţintele de producţie pentru XE şi modelul crossover.

El a spus totuşi că planurile de extindere anunţate recent de companie sugerează că până la sfârşitul deceniului Jaguar Land Rover ar ajunge la o capacitate de circa 600.000 de vehicule.

Anul viitor, JLR intenţionează să înceapă producţia la o nouă fabrică din China, care are o capacitate de 130.000 de vehicule şi la care investiţia se ridică la 1,3 miliarde de euro.

În decurs de doi ani, JLR va începe să fabrice vehicule şi în Itatiaia, Brazilia, pentru piaţa sud-americană. Iniţial, producţia va fi de circa 24.000 de automobile pe an, dar va creşte rapid la 40.000 de unităţi.

Goss a mai spus că fabricile din Marea Britanie ale JLR lucrează la capacitate maximă, în trei schimburi pe săptămână, iar noile uzine din străinătate vor permite unităţilor britanice să se concentreze pe producerea unor modele noi, destinate pieţei mondiale.

Mărcile Jaguar şi Land Rover au fost vândute în anul 2008 de Ford Motor grupului indian Tata Motors, pentru 2,3 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici