Joe Biden îl numeşte pe Ajay Banga la conducerea Băncii Mondiale

Ajay Banga este fost CEO al Mastercard şi actual preşedinte al consiliului de administraţie al Exor.

484 afișări
Imaginea articolului Joe Biden îl numeşte pe Ajay Banga la conducerea Băncii Mondiale

Joe Biden îl numeşte pe Ajay Banga la conducerea Băncii Mondiale

Joe Biden a anunţat că SUA l-au numit pe Ajay Banga, fostul CEO al Mastercard şi actualul preşedinte al consiliului de administraţie al Exor, ca noul preşedinte al Băncii Mondiale. Preşedinte al Exor din 2022, vicepreşedinte al General Atlantic, preşedinte executiv al Mastercard: Ajaypal Singh Banga este un top manager indian-american.

Născut în 1959, Banga s-a născut în India, în cantonul Khadki Pune, într-o familie sikh, unde a fost detaşat tatăl său, un ofiţer de armată. Banga a crescut şi a urmat şcoli în toată India, în Secunderabad, Jalandhar, Delhi, Ahmedabad, înainte de a-şi termina studiile în Shimla. Ajay Banga este în prezent vicepreşedinte al General Atlantic şi preşedinte al Exor. Anterior, a fost preşedinte şi director executiv al Mastercard, conducând compania prin transformarea strategică, tehnologică şi culturală. De-a lungul carierei, Ajay a devenit un lider global în tehnologie, date, servicii financiare şi inovare pentru incluziune.

Este preşedinte de onoare al Camerei Internaţionale de Comerţ, fiind preşedintele acesteia din 2020 până în 2022. De asemenea, este director independent al Temasek. El a devenit consilier al fondului General Atlantic axat pe climă, BeyondNetZero, la înfiinţarea acestuia în 2021.

Anterior, a făcut parte din consiliile de administraţie ale Crucii Roşii Americane, Kraft Foods şi Dow Inc. Ajay a lucrat îndeaproape cu vicepreşedintele Harris, în calitate de co- Preşedinte al Parteneriatului pentru America Centrală. Este membru al Comisiei Trilaterale, administrator fondator al Forumului de Parteneriat Strategic SUA-India, fost membru al Comitetului de Relaţii Naţionale SUA-China şi preşedinte emerit al Fundaţiei American India.

Este co-fondator al Cyber ​​​​Readiness Institute, vicepreşedinte al Clubului Economic din New York şi a făcut parte din Comisia Preşedintelui Obama pentru Îmbunătăţirea Securităţii Cibernetice Naţionale. A fost membru al Comitetului consultativ al preşedintelui SUA pentru politica comercială şi negocieri.

Ajay a primit Medalia Asociaţiei pentru Politică Externă în 2012, Premiul Padma Shri de la Preşedintele Indiei în 2016, Medalia de Onoare Ellis Island şi Premiul pentru Leadership Global al Consiliului de Afaceri pentru Înţelegere Internaţională în 2019 şi Starul Distinguished Friends of Singapore Public Service în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici