JP Morgan va prelua First Republic, a treia mare bancă americană care este aproape de faliment

JP Morgan este pe cale să preia banca americană First Republic, aflată în dificultate, potrivit autorităţilor de reglementare din SUA citate de BBC.

326 afișări
Imaginea articolului JP Morgan va prelua First Republic, a treia mare bancă americană care este aproape de faliment

Corporaţia Federală de Asigurare a Depozitelor (Federal Deposit Insurance Corporation - FDIC) a confirmat luni, prin intermediul unui comunicat, că First Republic s-a prăbuşit.

Gigantul bancar de investiţii JP Morgan va prelua „toate depozitele şi aproape toate activele First Republic Bank".

First Republic este a treia mare bancă americană care se prăbuşeşte în ultimele luni. Acţiunile băncii cu sediul principal în San Francisco au scăzut cu peste 75% săptămâna trecută, după ce clienţii au retras depozite în valoare de 100 de miliarde de dolari în luna martie.

Tot în martie, prăbuşirea Silicon Valley Bank a provocat temeri privind o criză bancară mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici